Nieuws & updates
Terug naar overzicht

De arbeidsmarkt is bijna net zo oververhit als de huizenmarkt. Het lijkt in beide situaties wel of de sky the limit is. Zo krijgen we regelmatig de vraag van organisaties die in hun zoektocht naar nieuwe medewerkers vastlopen, of we kunnen kijken of ze nog wel goed in de ‘markt’ liggen, ofwel of hun salarissen nog wel marktconform zijn.

Met behulp van salarisbenchmarking kunnen we organisaties voorzien van actuele marktinformatie over hun salarissen.

Hiervoor hebben we binnen EVZ twee opties:

  • vergelijking met salarisbeleidslijnen. Dit is een vergelijking met onze eigen database SALBENCH, ook wel de BV Nederland genoemd. Hierin zitten de salaristabellen van ca. 250 bedrijven met een grote diversiteit aan sectoren. In deze benchmark vergelijken we de huidige salarissen en de minimum en maximum salarisniveaus van jouw organisatie met de bedrijven uit onze database. Vergelijking met beleidslijnen is een goede oplossing als je als organisatie wil komen tot een nieuwe/geactualiseerde salaristabel voor de hele organisatie.  
  • vergelijking met praktijksalarissen: hiervoor vergelijken we op functietitel en kunnen we gebruik maken van de database van onze samenwerkingspartner (± 1 miljoen actuele salarissen). De uitkomst van deze benchmark is dat we een uitspraak kunnen doen over wat de salarisrange is van een specifieke functie. Vergelijking met praktijksalarissen is relevant voor m.n. specifieke functies (ICT, techniek) en/of sectoren waarvoor enkel een minimum-cao voorhanden is.

Het resultaat van deze twee vormen van salarisbenchmarking is in beide gevallen een overzichtelijke rapportage waarin we de uitkomsten verwerken. Deze informatie lichten we aan jullie toe en samen kijken we of er op basis van de uitkomsten een aanpassing van salarisniveaus nodig is.

Meer weten over salarisbenchmarking, neem dan contact met ons op.