Wat verdient een... verpleegkundige?

3 mei 2019

Het is regelmatig in het nieuws: banen waarvoor te weinig mensen te vinden zijn. Ook de verpleegkundigen vallen in de top tien van lastig in te vullen vacatures. Wat verdient een verpleegkundige eigenlijk?

Een verpleegkundige die werkt op een verpleegafdeling van een ziekenhuis coördineert en verleent verpleegkundige en pychosociale zorg aan de patiënten om hun herstel en welzijn te bevorderen. Ook het begeleiden van patiënten is een taak van de verpleegkundige. Hierbij kan het gaan om de omgang van de patiënt met ziekte en behandeling en het bevorderen of aanleren van de zelfredzaamheid daarbij.
Verpleegkundige is een beschermde titel die vraagt om registratie in het 'BIG-register' Diverse verpleegtechnische handelingen zijn voorbehouden aan de verpleegkundige. Deze functie vraagt om een bachelor-niveau (niveau 5).
 
Het salaris van een verpleegkundige is mede afhankelijk van de kennis en ervaring: met een verdieping in een specialisme wordt de functie hoger ingedeeld. Een verpleegkundige met enige specialistische kennis (ingedeeld in FWG-schaal 50) ontvangt maximaal € 3.490,- per maand (op basis van een 36-urige werkweek), exclusief onregelmatigheids- en overwerktoeslagen, die, afhankelijk van het tijdstip, respectievelijk 22-60% en 25-100% bedragen. Ook ontvangen verpleegkundigen een eindejaars- en een vakantie-uitkering van ieder 8,33%.Terug naar publicatie-overzicht