Subsidie voor leren en ontwikkelen in het mkb

28 juni 2020

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt voor MKB-bedrijven subsidie beschikbaar voor initiatieven gericht op stimuleren van leren en ontwikkelen. Voor een grote variëteit aan activiteiten kan subsidie worden aangevraagd, oplopend tot € 25.000 voor een individuele MKB-onderneming: voor scholingsplannen en het opstellen van loopbaanadviezen, voor het oprichten van een bedrijfsschool, het ontwikkelen en implementeren van een (HR-)ontwikkelcyclus of het bieden van een praktijkleerplaats voor mbo'ers. Er is ook een subsidieronde voor samenwerkingsverbanden in het mkb en grootbedrijven uit de landbouw, horeca en recreatie, maar de inschrijving voor dit jaar is gesloten. Volgend jaar zijn ook daar weer mogelijkheden.

Het Ministerie stelt vanaf 2020 € 48 miljoen per jaar beschikbaar. Deze subsidie kan worden aangevraagd in september 2020, maar het is handig hier eerder voorbereidingen voor te treffen. Een flyer over de regeling vind je hier. Meer informatie kun je vinden op de site van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De officiële regeling vind je hier.

Is deze regeling voor jouw organisatie van toepassing en wil je gesubsidieerd samen met ons een project starten, dan gaan we graag vrijblijvend het gesprek met je aan. Wil je hulp bij het aanvragen van subsidie? Wij werken samen met een partij die de subsidie aanvraag no-cure-no pay kan begeleiden.Terug naar publicatie-overzicht