Onze geschiedenis

EVZ is in 1987 opgericht door Jan-Willem van Eyck, Wouter Verschuur en Willem van Zelst. Onze oprichters zijn inmiddels al geruime tijd met pensioen. In 2003 zijn Luc Jongbloed en Ruud Niessen toegetreden tot de maatschap en in 2015 Rianne Vlugt en Sjef L’Ortye. Eind 2019 is Luc Jongbloed met pensioen gegaan.

De eerste jaren was de dienstverlening van EVZ met name gericht op vraagstukken over organisatie-inrichting, functiewaardering en salarissystemen. EVZ heeft bijna dertig jaar een licentie gehad voor de ORBA-methode voor functiewaardering. Ook hebben we in de loop der jaren ervaring opgedaan met andere systemen, waaronder de IFA-methode waarvan wij hoofdlicentiehouder zijn.

Inmiddels is onze dienstverlening uitgegroeid naar een brede HR-dienstverlening binnen de thema’s ‘organisatie-inrichting’, ‘belonen’, ‘effectiviteit van HR’, de ‘inzet en ontwikkeling van talenten en kwaliteiten’ en ‘cultuur, samenwerking en leiderschap’.

Wij werken inmiddels voor meer dan 100 organisaties en branches; een gedeelte van deze klanten is al vanaf de beginperiode aan EVZ verbonden.