Onze geschiedenis

EVZ is in 1987 opgericht door Jan-Willem van Eyck, Wouter Verschuur en Willem van Zelst. De drie oprichters hadden reeds ruime ervaring opgedaan in het HR-adviesvak bij andere adviesbureaus. De dienstverlening van EVZ in de beginperiode was gericht op belonings- en structureringsvraagstukken: inrichting organisatie- en functiestructuur, functiewaardering en inrichting salarissystemen. EVZ heeft bijna dertig jaar een licentie voor de ORBA-methode voor functiewaardering gehad, een methodiek waarmee de rangorde van functies wordt bepaald naar niveau/zwaarte. Ook hebben we ervaring opgedaan met andere systemen en ons eigen IFA-waarderingssysteem. Met een functiewaarderingsmethode wordt de basis gelegd voor intern herkenbare beloningsverhoudingen, maar ook de mogelijkheid geboden voor een externe vergelijking van salarisniveaus.

In combinatie met een grondige kennis van organisatiekunde ("Hoe richt ik organisaties in?") heeft EVZ de afgelopen 30 jaar diverse organisaties en branches in Nederland geadviseerd bij het oplossen van belonings- en organisatievraagstukken. De dienstverlening is uitgegroeid naar een brede HR-dienstverlening op de onderwerpen organisatie-inrichting (ook zelfsturing), beloning, ontwikkelen van talenten en kwaliteiten, uitwerken van HR-beleid en de ontwikkeling/implementatie van gerichte HR-instrumenten, zoals performancemanagement, competentiemanagement, resultaatsturing, beoordelingssystemen en leiderschap, cultuur en samenwerking.

Inmiddels zijn meer dan 100 organisaties en branches klant van EVZ; een groot deel van deze klanten is al vanaf de beginperiode aan EVZ verbonden. Expertise en verfrissend maatwerk; daar staan wij voor. Positief-kritisch denken wij met u mee waardoor we, samen met u, de best passende oplossingsrichting kiezen.