Marloes Rutten

‘Nieuwe inzichten bieden en daarmee prikkelen en verrassen’, daar krijg ik energie van. Mijn drive is om organisaties zodanig in te richten dat gestuurd kan worden op resultaten en recht wordt gedaan aan de kwaliteiten van mensen.
Om dit te realiseren ondersteun ik directie en management van diverse organisaties bij het inrichten van de organisatie, het ontwikkelen van originele en passende HR-systemen en de realisatie daarvan. De invulling hiervan is telkens anders. Soms is er een nieuw organisatieontwerp nodig, soms een marktconform beloningssysteem en de andere keer ligt de nadruk op coaching. Daarnaast werk ik met veel plezier aan onderzoeksopdrachten.

Ik werk sinds juni 2013 bij EVZ organisatie-advies. Na mijn studie Personeelwetenschappen aan de Universiteit van Tilburg ben ik vier jaar werkzaam geweest als intern HR-adviseur in de non-profit sector. Vanaf 2005 ben ik werkzaam als extern organisatieadviseur, waarvan de laatste jaren ook als coach. Zo kan ik de ‘harde’ kant van structuur en systemen verbinden met de ‘zachte’ kant van ontwikkeling.

Als organisatieadviseur begeleid ik diverse organisaties zowel in de non-profit als in de profit sector (industrie, detailhandel, ICT en overige zakelijke dienstverlening). De wisselende omgevingen en de diversiteit aan managementvraagstukken inspireren mij. Het geeft mij voldoening als ik met mijn kennis, ervaring en enthousiasme een ‘ander perspectief’ op het inrichten van organisaties kan bieden. Dit doe ik onder meer door een rollenaanpak ('werken met rollen') te introduceren en daarmee betekenis te geven aan het sturen op kwaliteiten. Ik ben certified Jump! Movement coach en gecertificeerd om Fitch- en TMA-assessments af te nemen.

Ik ben woonachtig in Eindhoven, samenwonend, stiefmoeder en moeder.