Luc Jongbloed

Ik ben Luc Jongbloed (1955) en al ruim 25 jaar actief als adviseur bij verschillende adviesbureaus. Sinds 2002 ben ik als partner bij EVZ organisatie-advies werkzaam.

Mijn expertise ligt met name op het gebied van het inrichten van organisaties (op functieniveau), performance management, competentiemanagement, beloningsmanagement en functiewaardering. Daarnaast ben ik gecertificeerd om Fitch-assessments af te nemen.

De wijze waarop ik invulling geef aan de oplossing van de vraag of het probleem van de klant is uiteraard afhankelijk van de specifieke situatie, cultuur en historie van de organisatie. Als adviseur leg ik steeds een koppeling tussen de management-instrumenten en de HRM-instrumenten. In mijn projecten is de betrokkenheid van management en medewerkers dan ook niet weg te denken.

In de loop der jaren heb ik met name expertise opgebouwd in de (zakelijke) dienstverlening, handel en industrie en non-profit sector. 

Ik zie hoe ik door steeds in wisselende omgevingen bezig te zijn, mijn ervaringen uit vergelijkbare situaties kan aanscherpen naar de specifieke situatie bij de klant. Het motiveert me om managers een handvat aan te reiken dat hen ook daadwerkelijk ondersteunt en dit te plaatsen binnen het - nieuwe of reeds bestaande - HRM-kader en instrumentarium.