Hanneke Vreugdenhil

Na mijn studie Human Resource Studies aan de Universiteit van Tilburg, waarbij ik onderzoek heb gedaan naar job crafting onder oudere medewerkers, ben ik ruim zes jaar werkzaam geweest als HR-business partner binnen de medisch-specialistische zorg. Daardoor ben ik goed bekend met de uitdagingen van HR in de praktijk. Vervolgens heb ik twee jaar gewerkt als beleidsadviseur en -onderzoeker bij een werkgeversorganisatie binnen zorg en welzijn, waarbij ik betrokken ben geweest bij diverse projecten, onder andere gericht op het anders inrichten van werk binnen zorg- en welzijnsorganisaties en behoud van medewerkers.

Bij EVZ zet ik mijn opgedane ervaring in om samen met de klant te komen tot oplossingen op maat voor HR- en organisatievraagstukken, rondom onder andere organisatie-inrichting, functies, rollen en beloning. Mijn interesse ligt op het snijvlak van bedrijfskunde en HR; ik vind het interessant om inzicht te hebben en te geven in hoe organisaties zijn ingericht en hoe mensen daarbinnen functioneren. 

Ik vind het belangrijk dat elke oplossing aansluit bij de wensen en behoeften van de organisatie; sámen komen tot oplossingen waar de opdrachtgever écht blij van wordt. Oplossingsgericht, een persoonlijke benadering, kritisch en energiek, dat is wat ik meebreng voor jullie organisatie. 

Neem gerust contact met me op om te kijken wat ik voor jullie organisatie kan betekenen.