Cyrilla Theeuwes

Mijn naam is Cyrilla Theeuwes, ik ben vanaf 2022 adviseur bij EVZ organisatie-advies.

Tijdens mijn bacheloropleiding Personeelwetenschappen aan Tilburg University heb ik een half jaar in Helsinki gestudeerd. Stages waren geen onderdeel van het studieprogramma, daarom koos ik ervoor om buiten het programma stage te lopen in de financiële sector en bij een softwarebedrijf (MKB). Binnen dit softwarebedrijf ben ik met name bezig geweest met vernieuwing van het HR-beleid en het personeelshandboek.

Nadat ik mijn master Human Resource af heb gerond, heb ik zes jaar ervaring opgedaan in het HR-vak binnen de publieke en semipublieke sector. Hier heb ik ervaring opgedaan in de gehele breedte van het HR-vak, van de HR-administratie tot HR-advisering, incl. verschillende specialisaties (zoals arbeidsvoorwaarden). Ik heb functiehuizen en bijbehorende omschrijvingen (inclusief niveau-onderscheidende kenmerken) uit verschillende cao's toegepast en adviezen uitgebracht over de inschaling van (nieuwe) medewerkers. Omdat ik zelf aan de gebruikerskant heb gezeten begrijp ik het perspectief van de klant en dat neem ik mee in mijn adviezen. Hiermee kan ik de klant ondersteunen in de toepassing van het functiehuis binnen de eigen organisatie. Daarnaast ben ik ervaren in het coachen en adviseren van leidinggevenden, bijvoorbeeld in de toepassing van de HR-cyclus.

Ik heb veel geleerd in deze periode, en na een tijdje begon het te kriebelen om me te gaan specialiseren in een van de aspecten uit het HR-vak. Ik ben hier bewust naar op zoek gegaan en toen kwam ik bij EVZ organisatie-advies terecht. Het spreekt me aan om werkzaam te zijn als externe adviseur vanwege de afwisseling en om overal een kijkje in de keuken te kunnen nemen. Hiermee kan ik ervaringen vanuit diverse organisaties en branches combineren en daardoor toegevoegde waarde leveren bij verschillende vraagstukken van klanten. Ik kijk er naar uit om organisaties van dienst te zijn bij hun ontwikkeling.