Onze geschiedenis

EVZ is in 1987 opgericht door Jan-Willem van Eyck, Wouter Verschuur en Willem van Zelst. De drie oprichters hadden reeds ruime ervaring opgedaan in het HR-adviesvak bij andere adviesbureaus. De dienstverlening van EVZ in de beginperiode was gericht op:

  • beloningsvraagstukken: functiewaardering en inrichting salarissystemen
  • structureringsvraagstukken: inrichting organisatie- en functiestructuur

Vanaf de beginperiode heeft EVZ een licentie voor de ORBA-methode voor functiewaardering, een methodiek waarmee de rangorde van functies wordt bepaald naar niveau/zwaarte. Daarmee wordt de basis gelegd voor intern herkenbare beloningsverhoudingen, maar ook de mogelijkheid geboden voor een externe vergelijking van salarisniveaus

In combinatie met een grondige kennis van organisatiekunde (“Hoe richt ik organisaties in?”) heeft EVZ de afgelopen 25 jaar diverse organisaties en branches in Nederland geadviseerd bij het oplossen van belonings- en organisatievraagstukken. Inmiddels zijn meer dan 100 organisaties en branches klant van EVZ. Een groot deel van deze klanten is al vanaf de beginperiode aan EVZ verbonden, hetgeen exemplarisch is voor onze klantgerichtheid. 

Met de komst van nieuwe adviseurs en partners is de dienstverlening van EVZ verder uitgebreid. EVZ is nu actief op het brede gebied van HR en ondersteunt organisaties bij het geven van uitwerking aan het HR-beleid en de ontwikkeling/implementatie van gerichte HR-instrumenten, zoals performancemanagement, competentiemanagement, resultaatsturing, beoordelingssystemen, gedifferentieerde beloning, etc. Maar ook meten wij de effectiviteit van het HR-proces binnen organisaties met behulp van het in samenwerking met het kwaliteitsinstituut KWH ontwikkelde kwaliteitslabel voor ‘Goed Werkgeverschap’.

Bij de invulling van onze dienstverlening zoeken we vanuit onze visie samen met onze klanten naar op maat gesneden oplossingen om de effectiviteit van HRM continu te verbeteren.

 

Neem contact op

Bel 013 4635040 of vul onderstaand formulier in