Neem contact op

Bel 013 4635040 of vul onderstaand formulier in

 

Resultaatgerichte functiebeschrijving, functiehuis en functiereeksen

Het doel van functiebeschrijvingen kan meerledig zijn. Ten eerste biedt het houvast voor de verdeling van verantwoordelijkheden in organisaties. Ten tweede is een functiebeschrijving een onderlegger om het niveau van functies vast te stellen (en onderlinge verhoudingen te onderbouwen). Een derde en laatste doel is dat een functiebeschrijving een handvat biedt voor het sturen van resultaatbijdragen en ontwikkeling van medewerkers.

Er bestaat geen vast format voor het beschrijven van functies. Het normaliter door EVZ gehanteerde format voor functiebeschrijvingen bevat een resultaat- en competentieprofiel. Indien een functie op verschillende niveaus voorkomt (functiereeks), definiëren wij het verschil in een Niveau Onderscheidende Kenmerken-matrix (NOK).

De functiebeschrijving dient vervolgens als basis/handvat voor verschillende HR-toepassingen, waaronder werving en selectie, maar ook voor het sturen van de inzet en ontwikkeling van medewerkers.

Karen Bosch, HR-directeur HTM: “Door een kritische en professionele ondersteuning heeft EVZ ons geholpen om het functieonderzoek snel en met het gewenste resultaat te realiseren.”

Robin de Lange, directeur Ouwehands Dierenpark: "EVZ adviseert ons al jaren naar alle tevredenheid over het onderhoud aan ons functiehuis. Ze luisteren naar onze wensen en behoeften en bieden op pragmatische en gedegen wijze maatwerkoplossingen."

Wat mag u van EVZ verwachten?

  • een heldere en scherp advies over de benodigde functiestructuur / functiehuis;
  • het opstellen van resultaatgerichte (generieke) functiebeschrijvingen met duidelijkheid over:
    • de beoogde resultaatbijdragen/output van functies;
    • de benodigde kwaliteiten voor het opleveren van de beoogde output, ook in termen van (door Fitch meetbare) competenties;
    • (indien van toepassing) een scherpe afbakening van verschillen tussen posities in een functiereeks (Niveau Onderscheidende Kenmerken).
  • een training in het maken van functiebeschrijvingen.

Download voorbeeld functiebeschrijving